Az én konyhám - Tonhalas tésztasaláta
Tonhalas tésztasaláta
Mivel a család már unta a szendvicset amit ebédre csomagoltam, kitaláltuk, legyen az ebédes dobozban saláta. Olyan finom lett, majdnem kevés lett az ebédes csomagba.
Lehet egyben minden évszakban tökéletes, könnyū vacsora, finom, elõre elkészíthetõ vendégváró saláta is.
Hozzávalók:
1 bögre = kb. 2,8 dl
- 4 bögre száraztészta
- 2 konzerv tonhal (sós lében) a lé nélkül
- 1/2 kígyóuborka felkockázva
- 1 kaliforniai paprika felkockázva
- 1 közepes salotta vagy lilahagyma
- 1/2 bögre majonéz
- 1/2 bögre tejföl
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 nagyobb citrom leve
- só és frissen õrölt bors ízlés szerint
- ha van, friss kapor a tálaláshoz
Elkészítés:
- Főzzük ki a tésztát a csomagoláson található útmutató alapján, csepegtessük le és hűtsük le teljesen.
- Kockázzuk össze az uborkát, paprikát, hagymát.
- Csepegtessük le a tonhalat.
- Keverjük össze a mártáshoz a majonézt, tejfölt, a fokhagymaport, ízesítsük sóval, borssal.
- A kész öntethez adjuk hozzá a halat és a zöldségeket, majd végül keverjük bele a tésztát.
- Tegyük hűtőbe amíg egy kicsit összeérnek az ízek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése