Az én angol konyhám - Tiramisu





Tiramisu


Amire szükséged lesz:
  • 4 db tojás (mindenképpen ellenőrzött legyen)
  • 50 dkg mascarpone 
  • 20 dkg porcukor 
  • kb. 300 gr babapiskóta 
  • 3 dl erős kávé 
  • kakaó a tiramisu tetejének megszórásához 
  • ha szeretnéd izgalmasabbá tenni, egy kevés rum vagy Tia Maria likőr


Készíts elő mindent. 
  • Legelőször kezd a kávéval, hogy legyen ideje egy picit kihűlni. Főzheted frissen, de készítheted akár neszkávéból is. 
  • Készítsd elő a tálat, vagy jénait, amibe majd belerakod a tiramisut.
  • Bontsd ki a piskótákat,  a mascarponés dobozokat, a négy tojást válaszd szét sárgájára és fehérjére.
  • A négy tojássárgájához tedd hozzá a 20 dkg porcukrot, keverd ki jó habosra. Ha készen van, tedd hozzá az 500 gr mascarponét és keverd el szép egyenletes állagúra.
  • A másik tálban verd fel habosra a négy tojásfehérjét néhány csepp citromlével, majd a teljesen keményre felvert habot egy keverőlapát segítségével óvatosan keverd a mascarponés krémhez. 
  • Amikor teljesen egyenletes állagúra keverted, a krém készen van, jöhet a süti összeállítása.
  • Teríts egy keveset az előkészített tál aljára úgy, hogy  fedje be mindenhol.
  • Óvatosan, gyors mozdulatokkal mártsd bele egyenként a piskótákat a kávéba és borítsd be velük a krémet. Vigyázz, hogy ne ázzanak szét, csak éppen egy mártás, és már mehet is a tál aljára, a krémre.
  • Amikor befejezted, és az egész tál alját kiraktad,  jöhet rá egy újabb réteg krém, azután ismét újabb babapiskóta és ismét újabb krém. 
  • A végén a krém legyen legfelül. Már csak annyi dolgod van, hogy megszórod jó vastagon kakaóporral, folpackkal letakarod és mehet be a hűtőszekrénybe, legalább 3-4 órára. 
 

  • Ha szeretnéd megbolondítani egy kis alkohollal, keverj a kávéba rumot, vagy Tia Maria kávélikőrt.

Jó étvágyat!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc