Az én angol konyhám - Tiramisu
Amire szükséged lesz:
- 4 db tojás (mindenképpen ellenőrzött legyen)
- 50 dkg mascarpone
- 20 dkg porcukor
- kb. 300 gr babapiskóta
- 3 dl erős kávé
- kakaó a tiramisu tetejének megszórásához
- ha szeretnéd izgalmasabbá tenni, egy kevés rum vagy Tia Maria likőr
Készíts elő mindent.
- Legelőször kezd a kávéval, hogy legyen ideje egy picit kihűlni. Főzheted frissen, de készítheted akár neszkávéból is.
- Készítsd elő a tálat, vagy jénait, amibe majd belerakod a tiramisut.
- Bontsd ki a piskótákat, a mascarponés dobozokat, a négy tojást válaszd szét sárgájára és fehérjére.
- A négy tojássárgájához tedd hozzá a 20 dkg porcukrot, keverd ki jó habosra. Ha készen van, tedd hozzá az 500 gr mascarponét és keverd el szép egyenletes állagúra.
- A másik tálban verd fel habosra a négy tojásfehérjét néhány csepp citromlével, majd a teljesen keményre felvert habot egy keverőlapát segítségével óvatosan keverd a mascarponés krémhez.
- Amikor teljesen egyenletes állagúra keverted, a krém készen van, jöhet a süti összeállítása.
- Teríts egy keveset az előkészített tál aljára úgy, hogy fedje be mindenhol.
- Óvatosan, gyors mozdulatokkal mártsd bele egyenként a piskótákat a kávéba és borítsd be velük a krémet. Vigyázz, hogy ne ázzanak szét, csak éppen egy mártás, és már mehet is a tál aljára, a krémre.
- Amikor befejezted, és az egész tál alját kiraktad, jöhet rá egy újabb réteg krém, azután ismét újabb babapiskóta és ismét újabb krém.
- A végén a krém legyen legfelül. Már csak annyi dolgod van, hogy megszórod jó vastagon kakaóporral, folpackkal letakarod és mehet be a hűtőszekrénybe, legalább 3-4 órára.
- Ha szeretnéd megbolondítani egy kis alkohollal, keverj a kávéba rumot, vagy Tia Maria kávélikőrt.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése