Az én angol konyhám - Kuszkusz saláta
Egy gyors és finom, hideg saláta - meleg nyári napokra
Hozzávalók:
- 2,5 dl kuszkusz
- 3,8 dl víz
- csipet só
- 15 dkg maradék sült csirkemell lekockázva, vagy apróra tépkedve (gépsonka, sonka szalámi...)
- 1 kisebb lilahagyma apróra kockázva
- 2 nagy paradicsom apróra kockázva
- 10-15 szem olívabogyó felezve
- 4-5 aszalt paradicsom lekockázva (Lidl)
- 1 kisebb csokor petrezselyem apróra metélve
- 2-3 mentalevél apróra metélve
- 2 ek olívaolaj (én az aszalt paradicsom olaját használtam)
- frissen őrölt bors
- 1 teáskanál Mixed Herbs fūszerkeverék (Lidl) - ez majorannát, bazsalikomot, kakukkfüvet, oregánot tartalmaz
- 1 citrom leve
Elkészítés:
- A kuszkuszra ráöntjük a forró vizet, megszórjuk egy csipetnyi sóval, lefedjük egy tányérral, és hagyjuk kb. 5 percig. Utána levesszük a tányért, és a megduzzadt kuszkuszt hagyjuk kihűlni.
- Közben összekeverjük a húst, a friss és az aszalt paradicsomot, lilahagymát, olajbogyót, petrezselymet, mentát. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, és jól összekeverjük.
- Hozzákeverjük a kihűtött kuszkuszt, az olajat, majd ráfacsarjuk egy citrom levét.
- Díszíthetjük mentalevelekkel vagy petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése