Az én angol konyhám - Kuszkusz saláta


Egy gyors és finom, hideg saláta - meleg nyári napokra

Hozzávalók:
  • 2,5 dl kuszkusz
  • 3,8 dl víz  
  • csipet só
  • 15 dkg maradék sült csirkemell lekockázva, vagy apróra tépkedve  (gépsonka, sonka szalámi...)
  • 1 kisebb lilahagyma apróra kockázva
  • 2 nagy paradicsom apróra kockázva
  • 10-15 szem olívabogyó felezve
  • 4-5 aszalt paradicsom lekockázva (Lidl)
  • 1 kisebb csokor petrezselyem apróra metélve
  • 2-3 mentalevél apróra metélve
  • 2 ek olívaolaj (én az aszalt paradicsom olaját használtam)
  • frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál Mixed Herbs fūszerkeverék (Lidl) - ez majorannát, bazsalikomot, kakukkfüvet, oregánot tartalmaz
  • 1 citrom leve
Elkészítés:
  • A kuszkuszra ráöntjük a forró vizet, megszórjuk egy csipetnyi sóval, lefedjük egy tányérral, és hagyjuk kb. 5 percig. Utána levesszük a tányért, és a megduzzadt kuszkuszt hagyjuk kihűlni.
  • Közben összekeverjük a húst, a friss és az aszalt paradicsomot, lilahagymát, olajbogyót, petrezselymet, mentát. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, és jól összekeverjük.
  • Hozzákeverjük a kihűtött kuszkuszt, az olajat, majd ráfacsarjuk egy  citrom levét.
  • Díszíthetjük mentalevelekkel vagy petrezselyemzölddel.
   Jó étvágyat!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc