Az én angol konyhám - Baconos - sajtos penne
Egy gyors és egyszerű, könnyen variálható tészta recept, hétköznapi, de akár meleg nyári napokon hétvégi gyors vacsorának is tökéletes.
Hozzávalók:
- 30-35 dkg penne tészta
- 30-35 dkg füstölt bacon szalonna apró kockákra vágva
- kb. 2 dkg vaj
- 1 közepes hagyma apróra aprítva
- 2 gerezd fokhagyma összenyomva
- 10 dkg sajt reszelve
- 2 evőkanál liszt
- 130 ml tej
- 130 ml főzőtejszín 10 %-os
- Só
- Bors
Gazdagítható zöldborsóval, gombával...
Elkészítés:
- Főzzük ki a tésztát a csomagoláson található módon , öblítsük le és tegyük félre.
- A bacont, a hagymát, a fokhagymát és a vajat tegyük bele egy közepesen meleg serpenyőbe, és pirítsuk addig, amíg a bacon kiengedi a zsiradékot, a hagyma pedig szép aranybarnára pirul.
- Keverjük össze a tejet, a tejszínt, a sajt 2/3-át és öntsük rá a baconre. Forgassuk át, majd ha szeretnénk zöldborsóval dúsítani, most rakjuk bele az előzőleg leforrázott leszűrt zöldborsót. Szórjuk meg petrezselyemmel, ízesítsük sóval borssal, majd melegítsük tovább, amíg a mártás besűrűsödik, egyneművé válik.
- Keverjük össze a kifőzőtt tésztával.
- Simítsuk bele egy kivajazott jénaiba vagy sütőtálba.
- Szórjuk meg a sajt maradékával, tegyük be a kb. 160°C-ra előmelegített sütőbe, és süssük addig amíg a sajt szépen ráolvad a tetejére.
Jó étvágyat !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése