Az én angol konyhám - Baconos - sajtos penne



Egy gyors és egyszerű, könnyen variálható tészta recept, hétköznapi, de akár meleg nyári napokon hétvégi gyors vacsorának is tökéletes.

Hozzávalók:
  • 30-35 dkg penne tészta
  • 30-35 dkg füstölt bacon szalonna apró kockákra vágva
  • kb. 2 dkg vaj
  • 1 közepes hagyma apróra aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma összenyomva
  • 10 dkg sajt reszelve
  • 2 evőkanál liszt
  • 130 ml tej
  • 130 ml főzőtejszín 10 %-os
  • Bors
Gazdagítható zöldborsóval, gombával...



Elkészítés:
  • Főzzük ki a tésztát a csomagoláson található módon , öblítsük le és tegyük félre.
  • A bacont, a hagymát, a fokhagymát és a vajat tegyük bele egy közepesen meleg serpenyőbe, és pirítsuk addig, amíg a bacon kiengedi a zsiradékot, a hagyma pedig szép aranybarnára pirul.
  • Keverjük össze a tejet, a tejszínt, a sajt 2/3-át és öntsük rá a baconre. Forgassuk át, majd ha szeretnénk zöldborsóval dúsítani, most rakjuk bele az előzőleg leforrázott leszűrt zöldborsót. Szórjuk meg petrezselyemmel, ízesítsük sóval borssal, majd melegítsük tovább, amíg a mártás besűrűsödik, egyneművé válik. 
  • Keverjük össze a kifőzőtt tésztával.
  • Simítsuk bele egy kivajazott jénaiba vagy sütőtálba.


                                
  • Szórjuk meg a sajt maradékával, tegyük be a kb. 160°C-ra előmelegített sütőbe, és süssük addig amíg a sajt szépen ráolvad a tetejére.


Jó étvágyat !


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc