Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti
Szilvás morzsás süti
Plum crumble
Hozzávalók:
A gyümölcshöz:
- 800 gramm kerek szilva kimagozva, félbe vágva
- 50 gramm világos barnacukor
- 1 narancs reszelt héja
- 1 teáskanálnyi õrölt fahéj
- 1 teáskanálnyi liszt
A morzsához:
- 250 gr liszt
- 150 gr vaj
- 80 gr kristálycukor
- 80 gr barna cukor
Elkészítés:
- Melegítsük elõ a sütõ 200 C fokra / légkeveréses sütõnél 180 C
- Vegyünk elõ egy kb. 28 cm hosszú sütõtálat, és a kimagozott, félbevágott, narancshéjjal összekevert szilvákat tegyük az aljára úgy, hogy mindenhova jusson a gyümölcsbõl.
- Keverjük össze a lisztet, a cukrot, és a fahéjat, majd egyenletesen szórjuk rá a szilvára.
- Locsoljuk meg 2 evõkanál vízzel.
- Kézzel vagy robotgéppel keverjük össze a morzsa hozzávalóit, amíg szép morzsalékos nem lesz.
- Szórjuk rá a gyümölcs tetejére egyenletesen.
- Tegyük be a sütõbe és süssük kb. 30-35 percig, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.
- Ha készen van, vegyük ki a sütõbõl, és pihentessük 15 percig.
- Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom.
- Vaniliamártással, fagyival, tejszínnek tálalhatjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése