Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

 


Szilvás morzsás süti 
Plum crumble



Hozzávalók:

 A gyümölcshöz:
  • 800 gramm kerek szilva kimagozva, félbe vágva
  • 50 gramm világos barnacukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 teáskanálnyi õrölt fahéj
  • 1 teáskanálnyi liszt

A morzsához:
  • 250 gr liszt
  • 150 gr vaj
  • 80 gr kristálycukor
  • 80 gr barna cukor
Elkészítés: 

  • Melegítsük elõ a sütõ 200 C fokra / légkeveréses sütõnél 180 C
  • Vegyünk elõ egy kb. 28 cm hosszú sütõtálat, és a kimagozott, félbevágott, narancshéjjal összekevert szilvákat tegyük az aljára úgy, hogy mindenhova jusson a gyümölcsbõl.
                       
  • Keverjük össze a lisztet, a cukrot, és a fahéjat, majd egyenletesen szórjuk rá a szilvára.
  • Locsoljuk meg 2 evõkanál vízzel.

  • Kézzel vagy robotgéppel keverjük össze a morzsa hozzávalóit, amíg szép morzsalékos nem lesz.
  • Szórjuk rá a gyümölcs tetejére egyenletesen.

  • Tegyük be a sütõbe és süssük kb. 30-35 percig, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.

  • Ha készen van, vegyük ki a sütõbõl, és pihentessük 15 percig.
  • Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom.
  • Vaniliamártással, fagyival, tejszínnek tálalhatjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc