Az én angol konyhám - Citromos csirke



Az én citromos csirkém



Hozzávalók:
  • 3 csirkemell
  • étolaj
  • liszt
  • só, bors
  • 1 egész citrom leve
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 2-3 ek kristálycukor
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:
  • A csirkemelleket szeleteljük vékony szeletekre, picit klopfoljuk ki, sózzuk borsozzuk és tegyük  félre pár percre pihenni.
                
  • Készítsünk elő egy serpenyőt, öntsünk bele kevés olajat, mellé pedig készítsünk oda egy lábast fedővel.
  • Forgassuk a csirkemellszeleteket lisztbe, majd süssük mindkét felét készre, mintha natúr szeletet készítenénk. Ne legyen nagyon erõs a láng, hogy a liszt ne égjen meg.
  • Ha a hús szépen átsült, a csirkemell szeleteket tegyük a lábasba és fedjük le a fedővel. 
  • Süssük meg a következő adag csirkemellet. Ha szükséges tegyünk ismét kevés olajat a serpenyőbe. Amikor az összes készen van, és minden szelet hús a lábasban van, a maradék olajat és benne a megpirult lisztet nyugodtan öntsük rá a csirkemell legtetejére.
  • Tegyük a lábast nagyon gyenge tűzre,  majd egy púpos evőkanál liszttel szórjuk meg a csirkemelleket. 
  • Óvatosan forgassuk át, majd öntsünk rá kb. 3,5 - 4 deciliter vizet. 
  • Forgassuk át ismét óvatosan, majd facsarjunk bele egy egész citrom levét, majd reszeljük bele fél citrom héját.
  • Ízlés szerint tegyünk bele sót és kb. két-három evőkanálnyi cukrot, szórjuk meg kevés frissen őrölt borssal.
  • Forgassuk át és állítsuk be az izét ízlésünk szerint sóval, cukorral, citrommal. 
  • Öntsük hozzá a tejszínt, és lassan forraljuk össze.
  • Vigyázzunk nehogy lekapja az alját.
  • Amikor a szósz besűrűsödött, készen vagyunk és lehet tálalni.
  • Többféle köretet adhatunk mellé, de a legfinomabb sült krumplival.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc