Az én angol konyhám - Citromos csirke
Az én citromos csirkém
Hozzávalók:
- 3 csirkemell
- étolaj
- liszt
- só, bors
- 1 egész citrom leve
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2-3 ek kristálycukor
- 1 dl tejszín
Elkészítés:
- A csirkemelleket szeleteljük vékony szeletekre, picit klopfoljuk ki, sózzuk borsozzuk és tegyük félre pár percre pihenni.
- Készítsünk elő egy serpenyőt, öntsünk bele kevés olajat, mellé pedig készítsünk oda egy lábast fedővel.
- Forgassuk a csirkemellszeleteket lisztbe, majd süssük mindkét felét készre, mintha natúr szeletet készítenénk. Ne legyen nagyon erõs a láng, hogy a liszt ne égjen meg.
- Ha a hús szépen átsült, a csirkemell szeleteket tegyük a lábasba és fedjük le a fedővel.
- Süssük meg a következő adag csirkemellet. Ha szükséges tegyünk ismét kevés olajat a serpenyőbe. Amikor az összes készen van, és minden szelet hús a lábasban van, a maradék olajat és benne a megpirult lisztet nyugodtan öntsük rá a csirkemell legtetejére.
- Tegyük a lábast nagyon gyenge tűzre, majd egy púpos evőkanál liszttel szórjuk meg a csirkemelleket.
- Óvatosan forgassuk át, majd öntsünk rá kb. 3,5 - 4 deciliter vizet.
- Forgassuk át ismét óvatosan, majd facsarjunk bele egy egész citrom levét, majd reszeljük bele fél citrom héját.
- Ízlés szerint tegyünk bele sót és kb. két-három evőkanálnyi cukrot, szórjuk meg kevés frissen őrölt borssal.
- Forgassuk át és állítsuk be az izét ízlésünk szerint sóval, cukorral, citrommal.
- Öntsük hozzá a tejszínt, és lassan forraljuk össze.
- Vigyázzunk nehogy lekapja az alját.
- Amikor a szósz besűrűsödött, készen vagyunk és lehet tálalni.
- Többféle köretet adhatunk mellé, de a legfinomabb sült krumplival.
- 3 csirkemell
- étolaj
- liszt
- só, bors
- 1 egész citrom leve
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2-3 ek kristálycukor
- 1 dl tejszín
Elkészítés:
- A csirkemelleket szeleteljük vékony szeletekre, picit klopfoljuk ki, sózzuk borsozzuk és tegyük félre pár percre pihenni.
- Készítsünk elő egy serpenyőt, öntsünk bele kevés olajat, mellé pedig készítsünk oda egy lábast fedővel.
- Forgassuk a csirkemellszeleteket lisztbe, majd süssük mindkét felét készre, mintha natúr szeletet készítenénk. Ne legyen nagyon erõs a láng, hogy a liszt ne égjen meg.
- Ha a hús szépen átsült, a csirkemell szeleteket tegyük a lábasba és fedjük le a fedővel.
- Süssük meg a következő adag csirkemellet. Ha szükséges tegyünk ismét kevés olajat a serpenyőbe. Amikor az összes készen van, és minden szelet hús a lábasban van, a maradék olajat és benne a megpirult lisztet nyugodtan öntsük rá a csirkemell legtetejére.
- Tegyük a lábast nagyon gyenge tűzre, majd egy púpos evőkanál liszttel szórjuk meg a csirkemelleket.
- Óvatosan forgassuk át, majd öntsünk rá kb. 3,5 - 4 deciliter vizet.
- Forgassuk át ismét óvatosan, majd facsarjunk bele egy egész citrom levét, majd reszeljük bele fél citrom héját.
- Ízlés szerint tegyünk bele sót és kb. két-három evőkanálnyi cukrot, szórjuk meg kevés frissen őrölt borssal.
- Forgassuk át és állítsuk be az izét ízlésünk szerint sóval, cukorral, citrommal.
- Öntsük hozzá a tejszínt, és lassan forraljuk össze.
- Vigyázzunk nehogy lekapja az alját.
- Amikor a szósz besűrűsödött, készen vagyunk és lehet tálalni.
- Többféle köretet adhatunk mellé, de a legfinomabb sült krumplival.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése