Az én angol konyhám - Indiai csirke Korma


Indiai csirke - Korma

Hozzávalók:

  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 diónyi friss gyömbér
  • 1 kg csirke felsõcomb
  • 4-5 evõkanálnyi korma paszta
  • 1 marék mazsola
  • 4 dl csirkehúsleves ( 2 db csirkeleves kockából) 
  • 2,5 dl görög joghurt
  • 2- 3 ek olaj
  • 1 csipet cukor
  • 1 púpozott ek. liszt
  • 1 csomó friss koriander
                                     

Elkészítés:

  • A 4-5 db-ra vágott vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket és a megpucolt két 3 db-ra vágott friss gyömbért tegyük egy aprítóba és aprítsuk jó apróra. 
  • A csirkecombokat bőrözzük le, csontozzuk ki, majd kockázok egyforma nagyságú kisebb  darabokra. 
  • Melegítsünk elő egy nagyobb serpenyőt, tegyük bele az olajat, az aprítóból a vöröshagyma-fokhagyma-gyömbér keveréket. Pirítsuk 4 - 5 percig folyamatos kevergetés mellett,  ha szükséges adhatunk hozzá két-három  evőkanálnyi vizet.
  • Adjuk hozzá a négy öt evőkanálnyi korma pasztát és pirítjuk tovább kb. két 3 percig. 
  • Tegyük rá a csirkekockákat,  a mazsolát, majd adjuk hozzá a négy deciliternyi csirkehúslevest.
  • Keverjük át óvatosan majd forraljuk kb. 10 percig,  amíg a csirke szépen megpárolódik.
  • Vegyük lejjebb a hőmérsékletet, ha nagyon hívnak találjuk a szószt egy kanál liszttel egy picit  besűrítjük, majd öntsünk hozzá két és fél deciliter sűrű görög joghurtot.  Keverjük át óvatosan, forraljuk még 2 percig, majd frissen aprított korianderrel megszórva tálalhatjuk is. 
  • A köret főtt rizs, illetve a szafthoz nagyon finom a friss házi kenyér. Ha szeretnénk megadni a módját, fõzzünk fehér vagy barna basmati rizzsel illetve ha kapunk a boltban Naan kenyeret, (Aldi Lidl és Tesco általában mindig van) azt tegyük átforrósítva a tányérra.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc