Az én angol konyhám - Indiai csirke Korma
Hozzávalók:
- 1 db nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 diónyi friss gyömbér
- 1 kg csirke felsõcomb
- 4-5 evõkanálnyi korma paszta
- 1 marék mazsola
- 4 dl csirkehúsleves ( 2 db csirkeleves kockából)
- 2,5 dl görög joghurt
- 2- 3 ek olaj
- 1 csipet cukor
- 1 púpozott ek. liszt
- 1 csomó friss koriander
Elkészítés:
- A 4-5 db-ra vágott vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket és a megpucolt két 3 db-ra vágott friss gyömbért tegyük egy aprítóba és aprítsuk jó apróra.
- A csirkecombokat bőrözzük le, csontozzuk ki, majd kockázok egyforma nagyságú kisebb darabokra.
- Melegítsünk elő egy nagyobb serpenyőt, tegyük bele az olajat, az aprítóból a vöröshagyma-fokhagyma-gyömbér keveréket. Pirítsuk 4 - 5 percig folyamatos kevergetés mellett, ha szükséges adhatunk hozzá két-három evőkanálnyi vizet.
- Adjuk hozzá a négy öt evőkanálnyi korma pasztát és pirítjuk tovább kb. két 3 percig.
- Tegyük rá a csirkekockákat, a mazsolát, majd adjuk hozzá a négy deciliternyi csirkehúslevest.
- Keverjük át óvatosan majd forraljuk kb. 10 percig, amíg a csirke szépen megpárolódik.
- Vegyük lejjebb a hőmérsékletet, ha nagyon hívnak találjuk a szószt egy kanál liszttel egy picit besűrítjük, majd öntsünk hozzá két és fél deciliter sűrű görög joghurtot. Keverjük át óvatosan, forraljuk még 2 percig, majd frissen aprított korianderrel megszórva tálalhatjuk is.
- A köret főtt rizs, illetve a szafthoz nagyon finom a friss házi kenyér. Ha szeretnénk megadni a módját, fõzzünk fehér vagy barna basmati rizzsel illetve ha kapunk a boltban Naan kenyeret, (Aldi Lidl és Tesco általában mindig van) azt tegyük átforrósítva a tányérra.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése