Az én angol konyhám - Nigella fehércsokis málnás muffinja

 Málnás - fehércsokis muffin


Hozzávalók 12 db normál méretű muffinhoz:

  • 30 dkg simaliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 225 ml tej
  • 50 g margarin
  • 10 dkg málna megmosva, lecsepegtetve
  • 10 dkg fehér csokoládé

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 200 C°-ra
  • Készítsük elő a muffinformát,  béleljük ki papírkapszlikkal 
  • A vajat tegyük be néhány pillanatra a mikróba, amíg  szépen lassan felolvad.  Vigyázzunk ne legyen forró csak olvadt. 
  • Tegyük hozzá a cukrot, a tojást, a tejet, keverjük el szép egyenletesre, majd adjuk hozzá a lisztet és a benne elkevert sütőport. 
  • Nyugodtan keverjük ki fakanállal, nem kell hozzá robotgép sem. 
  • A kész masszába keverjük bele az apróra tördelt hogy vagdosott csokoládét, végül pedig tegyük bele a málnát nagyon óvatosan, hogy ne törjük teljesen össze. 
  • A tésztával töltsük meg a muffinformákat, majd  mindegyiknek nyomjuk a közepébe egy egész  málnát úgy, hogy a tészta teljesen ellepje.
  • Tegyük az előmelegített, légkeveréses sütőbe, és süssük 200 C °-on kb. 25-30 percig.

  • Tálalhatjuk friss gyümölccsel, málnafagyival, tejszínhabbal, olvasztott fehér csokival leöntve, vagy csak egyszerūen porcukorral megszórva.


               

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc