Az én angol konyhám - Nigella fehércsokis málnás muffinja
Málnás - fehércsokis muffin
Hozzávalók 12 db normál méretű muffinhoz:
- 30 dkg simaliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 15 dkg kristálycukor
- 1 db tojás
- 225 ml tej
- 50 g margarin
- 10 dkg málna megmosva, lecsepegtetve
- 10 dkg fehér csokoládé
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200 C°-ra
- Készítsük elő a muffinformát, béleljük ki papírkapszlikkal
- A vajat tegyük be néhány pillanatra a mikróba, amíg szépen lassan felolvad. Vigyázzunk ne legyen forró csak olvadt.
- Tegyük hozzá a cukrot, a tojást, a tejet, keverjük el szép egyenletesre, majd adjuk hozzá a lisztet és a benne elkevert sütőport.
- Nyugodtan keverjük ki fakanállal, nem kell hozzá robotgép sem.
- A kész masszába keverjük bele az apróra tördelt hogy vagdosott csokoládét, végül pedig tegyük bele a málnát nagyon óvatosan, hogy ne törjük teljesen össze.
- A tésztával töltsük meg a muffinformákat, majd mindegyiknek nyomjuk a közepébe egy egész málnát úgy, hogy a tészta teljesen ellepje.
- Tegyük az előmelegített, légkeveréses sütőbe, és süssük 200 C °-on kb. 25-30 percig.
- Tálalhatjuk friss gyümölccsel, málnafagyival, tejszínhabbal, olvasztott fehér csokival leöntve, vagy csak egyszerūen porcukorral megszórva.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése