Az én angol konyhám - Spanyol csirkepaprikás
Hozzávalók :
- 115 gramm chorizo kolbász kb. 1cm-es karikákra vágva majd összekockázva
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy vöröshagyma félbevágva majd szép vékony szeletekre leszeletelve
- 2 gerezd fokhagyma megpucolva, összetörve
- 4 csirkemell bőr és csont nélkül, mindegyik 4-5 nagyobb darabra vágva
- Só, frissen őrölt bors
- 25 dkg friss gomba 1 cm-es vastagra szeletelve
- 2 teáskanálnyi piros őrölt paprika
- 1 teáskanálnyi kukoricaliszt
- 150 ml csirke leves egy csirke húsleveskockából
- 170 ml tejföl
- 1 kis üveg zöld olivabogyó
- 1 evőkanálnyi friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
- Melegítsünk elő egy szélesebb, nagyobb serpenyőt , tegyük bele a kolbászt és süssük addig, amíg szép ropogós lesz, és majdnem teljesen kiengedi a zsírját.
- Szedjük ki és tegyük egy papírtörlőre.
- Hagyjuk kb. egy evőkanálnyit a serpenyőben a kolbász kisült zsiradékából, tegyünk hozzá egy evőkanálnyit az olívaolajból, majd amikor felforrósodott, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pároljuk, majd pirítsuk meg 6- 8 perc alatt, közepes lángon.
- Készítsünk elő egy sütőtálat és ennek az aljába tegyük bele az elkészített hagymát.
- Kapcsoljuk be a sütőt és melegítsük elő 200 °C-ra.
- Tegyünk egy másik evőkanálnyi olajat újra a serpenyőbe, fűszerezzük be a csirkét sóval borssal.
- Süssük mindkét felét a csirkemelleknek közepes hőmérsékleten, kb. 3-3 percig, csak addig, amíg éppen elkezd egy picit barnulni.
- Szedjük ki a megpirított csirkemell darabokat, és tegyük a hagyma tetejére a sütõtálba.
- Tegyük bele a 3. kanálnyi olívaolajat a serpenyõbe, és pirítsuk meg rajta a gombát.
- Szórjuk rá a paprikát, a kukoricalisztet, rázogassuk meg egy picit a serpenyőt, majd öntsük rá a húsleveskockából készített húslevest.
- Mozgassuk át az egészet és pároljuk kb. 1 percig majd keverjük bele a tejfölt, és fõzzük össze addig amíg elkezd picit gyöngyözni.
- Tegyük a gombaszószt a csirke tetejére, szórjuk rá a chorizot és az olivabogyót.
- Takarjuk le fóliával, és süssük 15-20 percig
- Tálalásnál szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel , és tálaljuk rizzsel.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése