Az én angol konyhám - Spanyol csirkepaprikás


Hozzávalók :


  • 115 gramm  chorizo kolbász kb. 1cm-es karikákra vágva majd összekockázva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy vöröshagyma félbevágva majd szép vékony szeletekre leszeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma megpucolva, összetörve
  • 4 csirkemell bőr és csont nélkül, mindegyik 4-5 nagyobb darabra vágva
  • Só, frissen őrölt bors
  • 25 dkg friss gomba 1 cm-es vastagra szeletelve 
  • 2 teáskanálnyi piros őrölt paprika
  • 1 teáskanálnyi kukoricaliszt
  • 150 ml csirke leves egy csirke húsleveskockából
  • 170 ml tejföl
  • 1 kis üveg zöld olivabogyó
  • 1 evőkanálnyi friss petrezselyemzöld

Elkészítés:
  • Melegítsünk elő egy szélesebb, nagyobb serpenyőt , tegyük bele a kolbászt és süssük addig, amíg szép ropogós lesz, és majdnem teljesen kiengedi a zsírját. 
  • Szedjük ki és tegyük egy papírtörlőre.
  
  • Hagyjuk kb. egy evőkanálnyit a serpenyőben a kolbász kisült zsiradékából, tegyünk hozzá egy evőkanálnyit az  olívaolajból, majd amikor felforrósodott, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát.  Pároljuk, majd pirítsuk meg 6- 8 perc alatt, közepes lángon. 
  • Készítsünk elő egy sütőtálat és ennek az aljába tegyük bele az elkészített hagymát.
  • Kapcsoljuk be a sütőt és melegítsük elő  200 °C-ra.
  • Tegyünk egy másik evőkanálnyi olajat újra a serpenyőbe, fűszerezzük be a csirkét sóval borssal.
  
  • Süssük mindkét felét a csirkemelleknek közepes hőmérsékleten, kb. 3-3 percig, csak addig, amíg éppen elkezd egy picit barnulni.
  • Szedjük ki a megpirított csirkemell darabokat, és tegyük a hagyma tetejére a sütõtálba. 
  • Tegyük bele a 3. kanálnyi olívaolajat a serpenyõbe, és pirítsuk meg rajta a gombát.
  • Szórjuk rá a paprikát, a kukoricalisztet, rázogassuk meg egy picit a serpenyőt, majd öntsük rá a húsleveskockából készített húslevest. 
  • Mozgassuk át az egészet és pároljuk kb. 1 percig majd keverjük bele a tejfölt, és fõzzük össze addig amíg elkezd picit gyöngyözni.
  • Tegyük a gombaszószt a csirke tetejére, szórjuk rá a chorizot és az olivabogyót.
  • Takarjuk le fóliával, és süssük 15-20 percig 
  • Tálalásnál szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel , és tálaljuk rizzsel.

                                       Jó étvágyat!
































Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc