Az én angol konyhám - Görög csirke burger
Görög csirkeburger
Friss, hűsítő ízekkel, de mégis meleg vacsora lehet forró nyári napokra. Nem mellesleg gyorsan és könnyen elkészíthető.
Amire szükséged lesz:
- 1db csont és bőr nélküli csirkemell
- só, frissen őrölt bors
- fél citrom leve és lereszelt héja
- 1 fokhagymagerezd összetörve
- 1 teáskanál oregánó
- 2-3 evőkanál olívaolaj
A csirkemellet vágd szép vékony szeletekre, szórd meg egy pici sóval, frissen őrölt borssal, oregánóval, facsard rá fél citrom levét, tedd rá a lereszelt citromhéjat, és a fokhagymát.
A befűszerezett csirkemell szeleteket tedd bele egy tálba, önts rá két evőkanál olívaolajat, forgasd át és hagyd egy pár percig pácolódni.
Tzatziki:
- 1 db kígyóuborka kb. negyede
- 1 fokhagymagerezd összetörve
- fél citrom leve
- 3 evőkanál joghurt , ha van akkor használj görög joghurtot, ez egy picit sűrűbb
- 2-3 friss mentalevél
Hámozd meg az uborkát, reszeld le, keverd össze a joghurttal, egy kevés citromlével, sóval, borssal, fokhagymával és az összeaprított mentalevéllel.
Tehetsz egy pici oregánót is bele.
Tedd be a hűtőszekrénybe, amíg jól lehűl, és összeérnek az ízek.
Mivel a csirke olívaolajon pácolódott, a sütéshez már nem kell plusz olajat használnod.
Tedd a forró serpenyőbe a csirkemell szeleteket, süsd meg mindkét oldalon őket. Gyorsan el fognak készülni, elég lesz nekik-1-2 perc. Szedd ki őket egy tányérra.
Vágd félbe a hamburgerzsemléket és mindegyik belsejét szorítsd egy pillanatra a forró serpenyő aljára. Elég csak pár pillanatra, hogy a zsemle kicsit átmelegedjen, meggrilleződjön, de figyelj, hogy ne száradjon ki.
Állítsd össze a hamburgert :
Zsemle + salátalevél + pici tzatziki + majd rá a csirkemell + egy két karika paradicsom + ízlés szerint néhány karika lilahagyma. Ismét jöhet egy kis uborka majd a zsemle másik fele.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése