Az én angol konyhám - Görög csirke burger



Görög csirkeburger 

Friss, hűsítő ízekkel, de mégis meleg vacsora lehet forró nyári napokra. Nem mellesleg gyorsan és könnyen elkészíthető.  

Amire szükséged lesz:
  • 1db csont és bőr nélküli csirkemell 
  • só, frissen őrölt bors
  • fél citrom leve és lereszelt héja
  • 1 fokhagymagerezd összetörve
  • 1 teáskanál oregánó
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
A csirkemellet vágd szép vékony szeletekre, szórd meg egy pici sóval, frissen őrölt borssal, oregánóval, facsard rá fél citrom levét, tedd rá a lereszelt citromhéjat, és a fokhagymát.



A befűszerezett csirkemell szeleteket tedd bele egy tálba, önts rá két evőkanál olívaolajat, forgasd át és hagyd egy pár percig pácolódni.


Tzatziki:
  • 1 db kígyóuborka kb. negyede 
  • 1 fokhagymagerezd összetörve
  • fél citrom leve 
  • 3 evőkanál  joghurt , ha van akkor használj görög joghurtot, ez egy picit sűrűbb
  • 2-3 friss mentalevél


Elkészítés:

Hámozd meg az uborkát, reszeld le, keverd össze a joghurttal, egy kevés citromlével, sóval, borssal, fokhagymával és az összeaprított mentalevéllel.
Tehetsz egy pici oregánót is bele. 
Tedd be a hűtőszekrénybe, amíg jól lehűl, és összeérnek az ízek. 

Mivel a csirke olívaolajon pácolódott, a sütéshez már nem kell plusz olajat használnod.
Tedd a forró serpenyőbe a csirkemell szeleteket, süsd meg mindkét oldalon őket. Gyorsan el fognak készülni, elég lesz nekik-1-2 perc. Szedd ki őket egy tányérra.
Vágd félbe a hamburgerzsemléket és mindegyik belsejét szorítsd egy pillanatra a forró serpenyő aljára. Elég csak pár pillanatra, hogy a zsemle kicsit átmelegedjen, meggrilleződjön, de figyelj, hogy ne száradjon ki. 

Állítsd össze a hamburgert :




Zsemle + salátalevél + pici tzatziki + majd rá a csirkemell + egy két karika paradicsom + ízlés szerint néhány karika lilahagyma. Ismét jöhet egy kis  uborka majd a zsemle másik fele.

                                                    Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc