Baba 5 perc - Zöldséges baba-curry
- 1 evőkanálnyi olaj
- 1 közepes vöröshagyma jó apróra kockázva
- 1/2 teáskanálnyi fokhagyma apróra aprítva
- 1 zellerszár apróra kockázva
- 2 db közepes sárgarépa apróra kockázva
- Egy teáskanálnyi currypor (nem csípõs-mild)
- 1 bögrényi azaz kb. 175 gramm vöröslencse
- 2 1/3 bögre azaz 580 ml zöldségleves kockából vagy zöldségekbõl készítve
- 230 gramm édesburgonya kb. 1 cm-es kockákra aprítva
- 1/2 bögre azaz kb. 70 gramm fagyasztott zöldborsó
- 3 db tojás, lazán felverve
Elkészítés
- Melegítsük fel közepesen egy nagyobb serpenyőt. Tegyük bele a vöröshagymát, a fokhagymát a zeller kockákat a sárgarépakockákat, pirítsuk õket egy-két percig.
- Vegyük lejjebb a hőmérsékletet, és pároljuk tovább - kb. 10 percig - amíg a zöldségek picit picit megpuhulnak.
- Adjuk hozzá a curryport, forgassuk át, és pirítsuk tovább újra 1-2 percig.
- Adjuk hozzá a lencsét és a zöldséglevest.
- Engedjük, hogy felforrjon, majd vegyük lejjebb újra a lángot és főzzük kb. 20 percig, addig amíg a lencse megpuhul, és a zöldségekkel együtt magába szívja a levest.
- Közben egy másik serpenyőben forrósítsunk fel egy pici olajat, pirítsuk át rajta az édesburgonyakockákat , majd vegyük lejjebb a hőmérsékletet, és kb. 10 perc alatt pároljuk meg. Ha szükséges adjunk hozzá egy pici vizet.
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra
- Amikor a lencse megpárolodott, engedjük egy picit kihűlni, majd tegyük hozzá az édesburgonyát a tojásokat és a zöldborsót.
- Óvatosan keverjük át úgy hogy ne nagyon törjük össze, majd tegyük az összeállított ételt egy kb. 25x15-ös sütőtálba, tepsibe, jénaiba...
- Süssük kb. 30 percig, addig amíg szép aranyszínű nem lesz a teteje.
- Hagyjuk egy picit kihülni, majd kockázzuk fel.
- Ebbõl az adagból kb. 20 kockát tudunk készíteni, amit akár a fagyasztóban is tudunk tárolni a babának.
- Ha a baba nem szereti vagy nincs hozzászokva a curryhez, ki is hagyhatjuk belőle, tehetünk bele helyette valami más friss fűszernövényt, amit már bevezettünk vagy amit szeret.
- Ha babának vagy kisebb gyereknek kockából készítjük a zöldséglevest mindenképpen figyeljünk a sótartalmára. A kockát helyettesíthetjük magunk által készített zöldséglevessel is. Pároljuk meg néhány lekarikázott zöldséget egy alkalommal, és a levet ne öntsük ki, hanem fagyasszuk le egy zacskóban vagy edényben.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése