Baba 5 perc - Zöldséges baba-curry



Zöldséges baba - curry

Hozzávalók:

  • 1 evőkanálnyi olaj
  • 1 közepes vöröshagyma jó apróra kockázva
  • 1/2  teáskanálnyi fokhagyma apróra aprítva
  • 1 zellerszár apróra kockázva
  • 2 db közepes sárgarépa apróra kockázva
  • Egy teáskanálnyi currypor (nem csípõs-mild)
  • 1 bögrényi azaz kb. 175 gramm vöröslencse
  • 2 1/3 bögre azaz 580 ml zöldségleves kockából vagy zöldségekbõl készítve
  • 230 gramm édesburgonya kb. 1 cm-es kockákra aprítva
  • 1/2 bögre azaz kb. 70 gramm fagyasztott zöldborsó 
  • 3 db tojás, lazán felverve


Elkészítés
  • Melegítsük fel közepesen egy nagyobb serpenyőt. Tegyük bele a vöröshagymát, a fokhagymát a zeller kockákat a sárgarépakockákat, pirítsuk õket egy-két percig.
  • Vegyük lejjebb a hőmérsékletet, és pároljuk tovább - kb. 10 percig - amíg a zöldségek picit picit megpuhulnak.
  • Adjuk hozzá a curryport, forgassuk át, és pirítsuk tovább újra 1-2 percig. 
  • Adjuk hozzá a lencsét és a zöldséglevest.
  • Engedjük, hogy felforrjon, majd vegyük lejjebb újra  a lángot és főzzük kb. 20 percig, addig amíg a lencse megpuhul, és a zöldségekkel együtt magába szívja a levest.
  • Közben egy másik serpenyőben forrósítsunk fel egy pici olajat, pirítsuk át rajta az édesburgonyakockákat , majd vegyük lejjebb a hőmérsékletet, és kb. 10 perc alatt pároljuk meg. Ha szükséges adjunk hozzá egy pici vizet.
  • Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra
  • Amikor a lencse megpárolodott, engedjük egy picit kihűlni, majd tegyük hozzá az édesburgonyát a tojásokat és a zöldborsót.
  • Óvatosan keverjük át úgy hogy ne nagyon törjük össze, majd tegyük az összeállított ételt egy kb. 25x15-ös sütőtálba, tepsibe, jénaiba...
  • Süssük kb. 30 percig, addig amíg szép aranyszínű nem lesz a teteje.
  • Hagyjuk egy picit kihülni, majd kockázzuk fel. 
  • Ebbõl az adagból kb. 20 kockát tudunk készíteni, amit akár a fagyasztóban is tudunk tárolni a babának.
  • Ha a baba nem szereti vagy nincs hozzászokva a curryhez, ki is hagyhatjuk belőle, tehetünk bele helyette valami más friss fűszernövényt, amit már bevezettünk vagy amit szeret. 
  • Ha babának vagy kisebb gyereknek kockából készítjük a zöldséglevest mindenképpen figyeljünk a sótartalmára. A kockát helyettesíthetjük magunk által készített zöldséglevessel is. Pároljuk meg néhány lekarikázott zöldséget egy alkalommal, és a levet ne öntsük ki, hanem fagyasszuk le egy zacskóban vagy edényben. 













Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc