Baba 5 perc - Kínai baba-tészta

Stir fry - babaváltozat

Mivel változatosak, gyorsan elkészíthetõk és a maradék húsok jól felhasználhatók hozzá, mi nagyon szeretjük a kínai, stir-fry típusú tésztákat. 
Ha óvatosan bánunk a kínai fūszerekkel és a gyömbérrel, bátran adhatunk belõle a babáknak is. 
A felnõtt változatban mi sok szójaszószt használunk, ezt én magas sótartalma miatt a babáéra nem ajánlom. 

Itt egy kimondottan bababarát változatot készítettem. Az alapanyagok ugyanazok mint amik a felnõtt változatba kerültek. A miénk a nagyobb,  Thomas vacsorája a mellette levõ lángon egy kisebb serpenyõben készült.

Hozzávalók:
  • Kevés olívaolaj
  • 1 db közepes sárgarépa vékony hosszú csīkokra vágva
  • 1 db kisebb cukkíni vékony hosszú csīkokra vágva
  • 1 pici lilahagyma fele lecsíkozva
  • 1 brokkolirózsa
  • Maradék sült vagy fõtt husi apróra tépkedve, vagy csíkozva, kockázva
  • Csipetnyi kínai ötfūszer keverék - persze enélkül is készülhet. 
  • Kínai tészta
Használhatunk bármilyen más zöldséget, paszternákot, édes burgonyát, karfiolt, zöldbabot... Babáknak nagyon ajánlják a fodros kelt, ami ehhez az ételhez nagyon jól használható. Egyéb fontos jó tulajdonságai mellett kiemelkedõen magas a vitamin- , kálcium- és rosttartalma, ami nem csak a gyerekeknél de a felnõtteknél is ugyanolyan fontos. Érdemes utána olvasni, amit itt meg is tehetsz. 


Elkészítés:

Kevés olívaolajon pirítsuk meg a lilahagymát, majd tegyük rá a sárgarépát, és lassú tūzön pirítsuk, picit pároljuk együtt. Mindig a legkeményebb zöldséggel kezdjünk és utána adagoljuk hozzá az egyre gyorsabban megpuhulókat. Jelen esetben utána mehet a cukkini és a egészen apró rózsákra szedett brokkoli, majd a fūszer. Nem kell teljesen puhára párolni, maradjanak egyben, picit ropogósan a zöldségek. Így a baba könnyen meg tudja majd fogni õket. 
Tegyük bele a husit, pirítsuk össze, amíg a hús is átmelegszik, majd végül adjuk hozzá az utasítás szerint kifõzött tésztát. Keverjük át az egészet és már tálalhatjuk is. 


Ha valaki kíváncsi a felnõtt változatra, itt megtalálja. 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc