Baba 5 perc - Kínai baba-tészta
Stir fry - babaváltozat
Mivel változatosak, gyorsan elkészíthetõk és a maradék húsok jól felhasználhatók hozzá, mi nagyon szeretjük a kínai, stir-fry típusú tésztákat.
Ha óvatosan bánunk a kínai fūszerekkel és a gyömbérrel, bátran adhatunk belõle a babáknak is.
A felnõtt változatban mi sok szójaszószt használunk, ezt én magas sótartalma miatt a babáéra nem ajánlom.
Itt egy kimondottan bababarát változatot készítettem. Az alapanyagok ugyanazok mint amik a felnõtt változatba kerültek. A miénk a nagyobb, Thomas vacsorája a mellette levõ lángon egy kisebb serpenyõben készült.
Hozzávalók:
- Kevés olívaolaj
- 1 db közepes sárgarépa vékony hosszú csīkokra vágva
- 1 db kisebb cukkíni vékony hosszú csīkokra vágva
- 1 pici lilahagyma fele lecsíkozva
- 1 brokkolirózsa
- Maradék sült vagy fõtt husi apróra tépkedve, vagy csíkozva, kockázva
- Csipetnyi kínai ötfūszer keverék - persze enélkül is készülhet.
- Kínai tészta
Használhatunk bármilyen más zöldséget, paszternákot, édes burgonyát, karfiolt, zöldbabot... Babáknak nagyon ajánlják a fodros kelt, ami ehhez az ételhez nagyon jól használható. Egyéb fontos jó tulajdonságai mellett kiemelkedõen magas a vitamin- , kálcium- és rosttartalma, ami nem csak a gyerekeknél de a felnõtteknél is ugyanolyan fontos. Érdemes utána olvasni, amit itt meg is tehetsz.
Elkészítés:
Kevés olívaolajon pirítsuk meg a lilahagymát, majd tegyük rá a sárgarépát, és lassú tūzön pirítsuk, picit pároljuk együtt. Mindig a legkeményebb zöldséggel kezdjünk és utána adagoljuk hozzá az egyre gyorsabban megpuhulókat. Jelen esetben utána mehet a cukkini és a egészen apró rózsákra szedett brokkoli, majd a fūszer. Nem kell teljesen puhára párolni, maradjanak egyben, picit ropogósan a zöldségek. Így a baba könnyen meg tudja majd fogni õket.
Tegyük bele a husit, pirítsuk össze, amíg a hús is átmelegszik, majd végül adjuk hozzá az utasítás szerint kifõzött tésztát. Keverjük át az egészet és már tálalhatjuk is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése