Az én angol konyhám - Borsóleves angolosan


Mentás borsókrémleves


Hozzávalók:
  •  500 gramm fagyasztott zöldborsó
  • Egy diónyi nagyságú vaj
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 4 dl zöldségleves (vagy 4 dl forróvīz + 1 teáskanál vegeta)
  • 1 teáskanálnyi mentaszósz (könnyen beszerezhetõ Lidl Aldi Tesco... boltokban)
  • Néhány mentalevél
  • Kevés tejföl és frissen őrölt bors a tálaláshoz

Elkészítés:

  • A vajon pirítsuk meg az apróra kockázott vöröshagymát,  először magasabb lángon, majd vegyük lejjebb a hőmérsékletet, és kb. 5 perc alatt pároljuk aranybarnára.
  • Adjuk hozzá borsót, forgassuk át egy picit, majd öntsük hozzá 4 dl zöldség levest
  • Ha a leves felforrt, tegyük bele a mentaleveleket, vegyük lejjebb a hőmérsékletet, és főzzük néhány percig, ( kb. 5 perc ) amíg a borsó puhára föl.
  • Tegyük bele a mentaszószt, keverjük át, majd merülőmixerrel turmixoljuk le. 
  • Ízlés szerint sózzuk borsozzuk
  • Tegyük a tetejére a tejfölt és már tálalhatjuk is pirítós kockával, leves gyönggyel vagy akár anélkül is. 

  • Babaváltozatnál csak annyi a különbség, hogy nem tettem bele + sót illetve borsot, valamint tejföl helyett görögjughurtot tettem a tetejére. Pluszban megszórtam párolt zöldborsóval.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc