Az én angol konyhám - Borsóleves angolosan
Mentás borsókrémleves
Hozzávalók:
Elkészítés:
- A vajon pirítsuk meg az apróra kockázott vöröshagymát, először magasabb lángon, majd vegyük lejjebb a hőmérsékletet, és kb. 5 perc alatt pároljuk aranybarnára.
- Adjuk hozzá borsót, forgassuk át egy picit, majd öntsük hozzá 4 dl zöldség levest
- Ha a leves felforrt, tegyük bele a mentaleveleket, vegyük lejjebb a hőmérsékletet, és főzzük néhány percig, ( kb. 5 perc ) amíg a borsó puhára föl.
- Tegyük bele a mentaszószt, keverjük át, majd merülőmixerrel turmixoljuk le.
- Ízlés szerint sózzuk borsozzuk
- Tegyük a tetejére a tejfölt és már tálalhatjuk is pirítós kockával, leves gyönggyel vagy akár anélkül is.
- Babaváltozatnál csak annyi a különbség, hogy nem tettem bele + sót illetve borsot, valamint tejföl helyett görögjughurtot tettem a tetejére. Pluszban megszórtam párolt zöldborsóval.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése