Az én angol konyhám - Spenótos - baconos tészta

Spenótos - baconos tészta

Hozzávalók:
  • 40 dkg spenót, hideg vízzel többször átmosva majd jól lecsepegtetve
  • 10 dkg baconszalonna kockázva
  • Kb. 1 dl tejszín
  • frissen õrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30-35 dekagramm tészta
  • Tálaláshoz reszelt sajt 
Elkészítés:
  • Kevés olívaolajon pirítsuk meg a baconszalonnát, süssük ki a zsírját. Ha túl sok lenne a zsíradék, vegyünk inkább ki belõle, nehogy túl olajos legyen a tészta.
  • Tegyünk hozzá két gerezd összetört fokhagymát.  Ha a szalonna szépen kiengedte a zsírját, a fokhagyma pedig megpirult, dobjuk rá a spenótot.
  • Forgassuk óvatosan össze, és pároljuk egészen addig, amíg a levelek teljesen össze nem esnek.
  • Öntsük rá a tejszínt, keverjük át és kis lángon,  redukáljuk egy picit vissza.
  • Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, de figyeljünk, hogy a bacon eleve sós. 
  • Összekeverjük a kifõzött tésztával. 
  • Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal.
  • A mennyiségekkel lehet variálni. Ha spenótosabban szeretnénk, legközelebb tehetünk többet belõle, vagy nyugodtan rakjunk több baconszalonnát, de ha zsírosabb, akkor tényleg érdemes kivenni a zsíradékból.

Babaváltozat


Gyakorlatilag ugyanaz, bacon szalonna és bors nélkül.
Kevés olivaolajra rádobtam egy összezúzott fokhagymát, néhány pillanat múlva ment bele a megmosott, lecsepegtetett spenót. Amikor teljesen megfonnyadtak a levelek, ráöntöttem egy kevés tejszínt, átforraltam egy picit, majd hozzáadtam a tésztát.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc