Az én angol konyhám - Spenótos - baconos tészta
Spenótos - baconos tészta
Hozzávalók:
- 40 dkg spenót, hideg vízzel többször átmosva majd jól lecsepegtetve
- 10 dkg baconszalonna kockázva
- Kb. 1 dl tejszín
- só
- frissen õrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 30-35 dekagramm tészta
- Tálaláshoz reszelt sajt
Elkészítés:
- Kevés olívaolajon pirítsuk meg a baconszalonnát, süssük ki a zsírját. Ha túl sok lenne a zsíradék, vegyünk inkább ki belõle, nehogy túl olajos legyen a tészta.
- Tegyünk hozzá két gerezd összetört fokhagymát. Ha a szalonna szépen kiengedte a zsírját, a fokhagyma pedig megpirult, dobjuk rá a spenótot.
- Forgassuk óvatosan össze, és pároljuk egészen addig, amíg a levelek teljesen össze nem esnek.
- Öntsük rá a tejszínt, keverjük át és kis lángon, redukáljuk egy picit vissza.
- Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, de figyeljünk, hogy a bacon eleve sós.
- Összekeverjük a kifõzött tésztával.
- Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal.
- A mennyiségekkel lehet variálni. Ha spenótosabban szeretnénk, legközelebb tehetünk többet belõle, vagy nyugodtan rakjunk több baconszalonnát, de ha zsírosabb, akkor tényleg érdemes kivenni a zsíradékból.
Babaváltozat
Gyakorlatilag ugyanaz, bacon szalonna és bors nélkül.
Kevés olivaolajra rádobtam egy összezúzott fokhagymát, néhány pillanat múlva ment bele a megmosott, lecsepegtetett spenót. Amikor teljesen megfonnyadtak a levelek, ráöntöttem egy kevés tejszínt, átforraltam egy picit, majd hozzáadtam a tésztát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése