Baba 5 perc - Csirkecombos babaegytálétel


Csirkecombos babaegytálétel - Casserole

Hozzávalók:

  • 1 evőkanálnyi olívaolaj
  • 1/2 fej közepes vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 paszternák
  • 1 nagyobb édesburgonya
  • 2-3 zellerszár
  • 2 darab csirkecomb

Elkészítés:
  • Egy közepes nagyságú sütőedényben, lassan fonnyasszuk meg az olívaolajon a hagymát, majd tegyük rá a csirkecombokat és pirítsuk át.  
  • Ha mindenhol egy picit körbe pirítottuk a húst, vegyük ki és tegyük félre.
  • Az összekockázott, lekarikázott zöldségeket halmozzuk a megfonnyasztott hagymára, tegyük bele a zellerszárakat, zellerlevelet és forgassuk össze majd rakjuk a tetejére a két csirkecombot. Öntsünk rá egy kevés vizet majd tegyük rá a pároló edény tetejét és tegyük be kb. 45 percre a sütőbe. 

  • Az idő nyilván a zöldségek mennyiségétől, a csirkecombok nagyságától, a sütő hőmérsékletétől függően változik. Néha ellenőrizzük le és amikor úgy látjuk hogy a zöldségek megpuhultak, a csirkecombok megfőttek, vegyük le a sütő tetejét és anélkül tegyük vissza néhány percre a sütőbe.
  • Ha készen van, az egyik csirkecombról vegyük le a húst és a zöldségekkel együtt turmixoljuk le.  A baba korától, és étkezési szokásaitól függõen teljes pépesre, vagy inkább csak finom darabosra. 
  • Ezután a kihűlt zöldséges husit a képen látható szilikon edényben, vagy jégkockakészítõben adagokra porciózom és a fagyasztóban lefagyasztom.
  • A szilikon adagoló nagyon jó használható,  egy éjszaka alatt szépen megfagyasztja a belerakott zöldségeket husikat...
  • Következő nap a szilikon edényből könnyen ki lehet pattintani a már készre fagyott adagokat. Felcímkézett Ikeás, vagy egyéb jól zárható  zacskóban rakom vissza õket a fagyasztóba. Adagonként egy-egy ebédre, vacsorára valót könnyen elő lehet venni, és változatosan lehet variálni.
  • Egy adagot, egy ebédre való mennyiséget kint hagyok amit frissen fel is tálalok. Ehhez a másik csirkecombot egészben meghagyom, úgy, hogy a porcokat mindkét végéről leveszem,  illetve a vékony kis pici csontot is kiszedem. A nagy csont megmaradt, mert ezt megfogva tudja majd a baba a pipihusit eszegetni. 

Ugyanez egyébként a csirkemellel is ugyanígy elkészíthetõ:

































Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc