Az én angol konyhám - Sajtos ropogós

 



Sajtos ropogós 


Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 teáskanálnyi só

  • Magvak ízlés szerint (napraforgó, szezámmag, köménymag...)
  • Tojásfehérje a tészta lekenéséhez


Elkészítés:

  • A hozzávalókból állítsuk össze a tésztát, tegyünk folpackba és rakjuk be egy éjszakára hűtőbe. Ha nincs idõnk másnapig várni, legalább egy fél órára mindenképpen hagyjuk hideg helyen pihenni. 
  • A tésztát lisztezett lapon nyújtsuk kb. 1/2 centiméter vastagságúra
  • Vékonyan kenjük be tojásfehérjével, szórjuk meg az előkészített magokkal ízlés szerint, majd óvatosan menjünk át a sodrófával a tetején, hogy egy picit bele nyomjuk a magokat a tésztába.
  • Pici pogácsaszaggatóval szaggassunk apró karikákat, amiket az előkészített sütőpapírral vagy szilikon lappal beborított tepsibe, sütőlapra helyezünk.
  • Előmelegített sütőben kb. 180 °-on néhány perc alatt megsül. Többször ellenőrizzük, mert nagyon gyorsan elkészül. Ha egy picit már pirul a teteje, nyugodtan ki lehet venni, ahogy kihűl tökéletes állagú lesz.

Zacskóban elrakva több napig puha marad,  ezért nagyon jó vendégvárónak, vagy akár csak egy kis nassolnivalónak.








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc