Az én angol konyhám - Sajtos ropogós
Sajtos ropogós
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 30 dkg reszelt sajt
- 2 db tojás sárgája
- 2 teáskanálnyi só
- Magvak ízlés szerint (napraforgó, szezámmag, köménymag...)
- Tojásfehérje a tészta lekenéséhez
Elkészítés:
- A hozzávalókból állítsuk össze a tésztát, tegyünk folpackba és rakjuk be egy éjszakára hűtőbe. Ha nincs idõnk másnapig várni, legalább egy fél órára mindenképpen hagyjuk hideg helyen pihenni.
- A tésztát lisztezett lapon nyújtsuk kb. 1/2 centiméter vastagságúra
- Vékonyan kenjük be tojásfehérjével, szórjuk meg az előkészített magokkal ízlés szerint, majd óvatosan menjünk át a sodrófával a tetején, hogy egy picit bele nyomjuk a magokat a tésztába.
- Pici pogácsaszaggatóval szaggassunk apró karikákat, amiket az előkészített sütőpapírral vagy szilikon lappal beborított tepsibe, sütőlapra helyezünk.
- Előmelegített sütőben kb. 180 °-on néhány perc alatt megsül. Többször ellenőrizzük, mert nagyon gyorsan elkészül. Ha egy picit már pirul a teteje, nyugodtan ki lehet venni, ahogy kihűl tökéletes állagú lesz.
Zacskóban elrakva több napig puha marad, ezért nagyon jó vendégvárónak, vagy akár csak egy kis nassolnivalónak.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése