Az én angol konyhám - Rákkoktél
Ha egy kicsit ünnepibbé szeretnéd tenni a vacsorát, érdemes ezzel az egyszerūen elkészíthető és nagyon mutatós előétellel indítanod.
Hozzávalók:
- Kb. 20 dkg konyhakész koktélrák
- jégsaláta apróra tépkedve
- néhány koktélparadicsom félbe-negyedbe vágva
- uborka apróra kockázva
- Marie Rose szósz
Ha a szószt szeretnéd magad elkészíteni, szükséged lesz:
- 8 evőkanál majonézre
- 1 evőkanál kecsapra
- 2 teáskanál Worcestershire szószra
- egy kevés Tabasco szószra - ízlés szerint
- 2 teáskanál citromlére
- 2 teáskanál konyakra vagy sherryre
Elkészítés:
- Válassz szép üvegpoharat, különlegesebb lesz koktélos vagy talpas pohárban
- Rakj bele néhány levelet a salátából
- Néhány kocka az uborkából és a paradicsomból
- 2-3 teáskanál a szószból
- Jöhet a rák
- Kezd újra az egészet, majd a tetejére szórj egy pici őrölt pirospaprikát
- Tedd be a hūtőbe, tálald pici pihentetés után hidegen.
- Kínálj mellé pirítóst
Megjegyzések
Megjegyzés küldése