Az én angol konyhám - Rákkoktél


Ha egy kicsit ünnepibbé szeretnéd tenni a vacsorát, érdemes ezzel az egyszerūen elkészíthető és nagyon mutatós előétellel indítanod. 


Hozzávalók: 
  • Kb. 20 dkg konyhakész koktélrák
  • jégsaláta apróra tépkedve
  • néhány koktélparadicsom félbe-negyedbe vágva
  • uborka apróra kockázva
  • Marie Rose szósz

Ha a szószt szeretnéd magad elkészíteni, szükséged lesz:
  • 8 evőkanál majonézre
  • 1 evőkanál kecsapra
  • 2 teáskanál Worcestershire szószra
  • egy kevés Tabasco szószra - ízlés szerint
  • 2 teáskanál citromlére
  • 2 teáskanál konyakra vagy sherryre
Elkészítés:
  • Válassz szép üvegpoharat, különlegesebb lesz koktélos vagy talpas pohárban
  • Rakj bele néhány levelet a salátából
  • Néhány kocka az uborkából és a paradicsomból 
  • 2-3 teáskanál a szószból
  • Jöhet a rák
  • Kezd újra az egészet, majd a tetejére szórj egy pici őrölt pirospaprikát
  • Tedd be a hūtőbe, tálald pici pihentetés után hidegen.
  • Kínálj mellé pirítóst



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc