Az én angol konyhám - Puha karácsonyi mézeskalács


A sokfajta mézeskalács közül, ez a puha, azonnal fogyasztható mézes receptje.
Mézeskalácsház készítéséhez ez talán nem a legmegfelelõbb, de enni sütiként a legjobb. 
Ha karácsonyfadíszként szeretnénk használni õket, érdemes tovább sütni, picit barnábbra, keményebbre.
Azonnal fogyasztható.

Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 3 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 zacskó mézeskalács fūszerkeverék
  • 30 dkg margarin
  • 250 ml méz
  • 3 tojás

Elkészítés:
  • Keverjük össze  a száraz hozzávalókat
  • Tegyük hozzá a folyékonyra olvasztott margarint, mézet és a tojásokat
  • Állítsuk össze a tésztát, gyúrjuk egynemūvé
  • Folpackba csomagolva tegyük egy fél órára a hütõbe
  • Ha a tészta túl ragacsos lenne, pici liszttel gyúrjuk át.
  • Jól lisztezett alapon nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra, majd szaggassuk ki a formákkal
  

  • 180 C fokos, elõmelegített sütõben kb. 7-8 perc alatt készre sütjük.
  • Ellenõrizzük többször, mert nagyon gyorsan megsül. Nem baj ha még egy picit puhának tūnik a teteje, a sütõböl kivéve egy-két perc alatt megszilárdul.


A díszítéshez 2 tojásfehérjét 30 dkg porcukorral keményre verünk a robotgéppel, majd díszítõzacskóba töltjük.


Boldog karácsonyi készülõdést!
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc