Az én angol konyhám - Puha karácsonyi mézeskalács
A sokfajta mézeskalács közül, ez a puha, azonnal fogyasztható mézes receptje.
Mézeskalácsház készítéséhez ez talán nem a legmegfelelõbb, de enni sütiként a legjobb.
Ha karácsonyfadíszként szeretnénk használni õket, érdemes tovább sütni, picit barnábbra, keményebbre.
Azonnal fogyasztható.
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 30 dkg porcukor
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 1 zacskó mézeskalács fūszerkeverék
- 30 dkg margarin
- 250 ml méz
- 3 tojás
Elkészítés:
- Keverjük össze a száraz hozzávalókat
- Tegyük hozzá a folyékonyra olvasztott margarint, mézet és a tojásokat
- Állítsuk össze a tésztát, gyúrjuk egynemūvé
- Folpackba csomagolva tegyük egy fél órára a hütõbe
- Ha a tészta túl ragacsos lenne, pici liszttel gyúrjuk át.
- Jól lisztezett alapon nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra, majd szaggassuk ki a formákkal
- 180 C fokos, elõmelegített sütõben kb. 7-8 perc alatt készre sütjük.
- Ellenõrizzük többször, mert nagyon gyorsan megsül. Nem baj ha még egy picit puhának tūnik a teteje, a sütõböl kivéve egy-két perc alatt megszilárdul.
A díszítéshez 2 tojásfehérjét 30 dkg porcukorral keményre verünk a robotgéppel, majd díszítõzacskóba töltjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése