Az én angol konyhám - Burger





Hamburger hozzávalók:

1 kg darált marhahús 5-10 % zsírtartalommal (ha túl száraznak találnátok, a receptek marhafaggyú illetve kókuszzsír hozzáadását javasolják... mi így szeretjük )
100 gramm zsemlemorzsa (durvára őrölt)
2 közepes hagyma apróra aprítva
6 evőkanál petrezselyemzöld apróra aprítva
4 teáskanál dijoni vagy angol mustár
2 evőkanál paradicsompüré
2 tojás sárgája
teáskanál Worcester szósz
Só bors
 


Elkészítés:

Tegyük a darált húst és a zsemlemorzsát egy tálba, kézzel dolgozzuk jól össze, majd tegyük hozzá a többi hozzávalót is. Alaposan keverjük át, fóliázzuk le és tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe.

hűtőből kivett húsból, vizes kézzel, 15 dkg-os pogácsákat készítünk. Én kiszoktam mérni az adagokat, hogy egyformán süljenek át. Egy apró befektetéssel tökéletes, egyforma szép burgereket készíthetünk:

  




A burger sütése előtt készítsünk elő mindent svédasztal szerūen, hogy minden kéznél legyen. 

Én készítek elő 
  • hamburgerzsemlét
  • sajtot
  • jégsalátát
  • lekarikázott paradicsomot
  • vékonyra szeletelt lila vagy salottahagymát
  • karamellizált hagyma chutney
  • mustárt
  • kechupot
  • csemege uborkát
  • ... amit te szeretsz a hamburgerbe 

A burgereket grillen vagy egyszerűen felforrósított serpenyőben megsütjük. Teljesen jó a serpenyő használata, 4 burgerért nem gyújtjuk be a grillt a kertben. A lényeg, hogy a serpenyőt  zsiradék nélkül hevítsük nagyon forróra, és csak akkor tegyük bele a burgereket. Forgassuk meg, majd amikor úgy gondoljuk készen van, még a serpenyőben borítsunk rá egy sajtszeletet, hogy biztosan szépen ráolvadjon. Nem írok sütési időt, ez nagyban függ attól, hogy milyen a hús minősége, milyen vastag pogácsákat készítettünk, milyen hőmérsékletū a sütés... Ezt tapasztaljátok ki magatok. Ezért sem rossz, ha egyforma súlyú burgereket készítetek. 

                                        

Állítsátok össze magatok ízlése szerint és ...




                                          Jó étvágyat hozzá!








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc