Az én angol konyhám - Burger
Hamburger hozzávalók:
1 kg darált marhahús 5-10 % zsírtartalommal (ha túl száraznak találnátok, a receptek marhafaggyú illetve kókuszzsír hozzáadását javasolják... mi így szeretjük )
100 gramm zsemlemorzsa (durvára őrölt)
2 közepes hagyma apróra aprítva
6 evőkanál petrezselyemzöld apróra aprítva
4 teáskanál dijoni vagy angol mustár
2 evőkanál paradicsompüré
2 tojás sárgája
2 teáskanál Worcester szósz
Só bors
Elkészítés:
Tegyük a darált húst és a zsemlemorzsát egy tálba, kézzel dolgozzuk jól össze, majd tegyük hozzá a többi hozzávalót is. Alaposan keverjük át, fóliázzuk le és tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe.
A hűtőből kivett húsból, vizes kézzel, 15 dkg-os pogácsákat készítünk. Én kiszoktam mérni az adagokat, hogy egyformán süljenek át. Egy apró befektetéssel tökéletes, egyforma szép burgereket készíthetünk:
A burger sütése előtt készítsünk elő mindent svédasztal szerūen, hogy minden kéznél legyen.
Én készítek elő
- hamburgerzsemlét
- sajtot
- jégsalátát
- lekarikázott paradicsomot
- vékonyra szeletelt lila vagy salottahagymát
- karamellizált hagyma chutney
- mustárt
- kechupot
- csemege uborkát
- ... amit te szeretsz a hamburgerbe
A burgereket grillen vagy egyszerűen felforrósított serpenyőben megsütjük. Teljesen jó a serpenyő használata, 4 burgerért nem gyújtjuk be a grillt a kertben. A lényeg, hogy a serpenyőt zsiradék nélkül hevítsük nagyon forróra, és csak akkor tegyük bele a burgereket. Forgassuk meg, majd amikor úgy gondoljuk készen van, még a serpenyőben borítsunk rá egy sajtszeletet, hogy biztosan szépen ráolvadjon. Nem írok sütési időt, ez nagyban függ attól, hogy milyen a hús minősége, milyen vastag pogácsákat készítettünk, milyen hőmérsékletū a sütés... Ezt tapasztaljátok ki magatok. Ezért sem rossz, ha egyforma súlyú burgereket készítetek.
Állítsátok össze magatok ízlése szerint és ...
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése