Az én angol konyhám - Citromos süti



Egy egyszerű, de nagyon finom angol citromos süti 

Hozzávalók:
  • 225 g szobahőmérsékletű vaj
  • 225 g cukor
  • 275 g liszt
  • 2 csapott teáskanál sütőpor
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál tej
  • 2 nagy citrom reszelt héja
  • 1 nagy evőkanál aprított citromfű vagy citromos kakukkfű
A süti tetejére
  • 175 g kristálycukor
  • 2 nagy citrom kifacsart leve
Elkészítés:
  • A sütőt melegítsük elő  180°C-ra
  • Egy 23x30 cm-es sütőformát béleljünk ki sütőpapírral
  • A tészta hozzávalóit jó alaposan keverjük össze, amíg teljesen sima egyneművé válik.  
  • Simítsuk bele az előkészített tepsibe és tegyük be a sütőbe kb. 35-40 percre.
  • Süssük addig amíg a tészta egy kicsit elválik a sütőforma oldalától, a színe szép arany színűvé, tapintása rugalmassá válik.
  • Közben készítsük el a süti tetejére a szirupot. Egyszerűen keverjük össze a cukrot a citromlével. Ebbe is tegyünk nyugodtan az aprított citromfűből, citromos kakukkfűből. 
  • Vegyünk ki a sütőből a sütit, hagyjuk 5 percig pihenni a sütőformában.
  • Vegyük ki a sütőpapírral együtt, tegyük rá egy tálcára, és még melegen kenjük be az előkészített sziruppal.
            


Ha a szirup és a torta kihűlt lehet szeletelni.


                                  Jó étvágyat! 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc