Az én angol konyhám - Citromos süti
Egy egyszerű, de nagyon finom angol citromos süti
Hozzávalók:
- 225 g szobahőmérsékletű vaj
- 225 g cukor
- 275 g liszt
- 2 csapott teáskanál sütőpor
- 4 tojás
- 4 evőkanál tej
- 2 nagy citrom reszelt héja
- 1 nagy evőkanál aprított citromfű vagy citromos kakukkfű
A süti tetejére
- 175 g kristálycukor
- 2 nagy citrom kifacsart leve
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180°C-ra
- Egy 23x30 cm-es sütőformát béleljünk ki sütőpapírral
- A tészta hozzávalóit jó alaposan keverjük össze, amíg teljesen sima egyneművé válik.
- Simítsuk bele az előkészített tepsibe és tegyük be a sütőbe kb. 35-40 percre.
- Süssük addig amíg a tészta egy kicsit elválik a sütőforma oldalától, a színe szép arany színűvé, tapintása rugalmassá válik.
- Közben készítsük el a süti tetejére a szirupot. Egyszerűen keverjük össze a cukrot a citromlével. Ebbe is tegyünk nyugodtan az aprított citromfűből, citromos kakukkfűből.
- Vegyünk ki a sütőből a sütit, hagyjuk 5 percig pihenni a sütőformában.
- Vegyük ki a sütőpapírral együtt, tegyük rá egy tálcára, és még melegen kenjük be az előkészített sziruppal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése