Az én angol konyhám - Enchilada



Enchilada


Nagy kedvencünk a fajita. Ezzel azonban ki is merült a mexikói ételekkel kapcsolatos fõzési tudományom :) Most azonban egyet léptem a lépcsõn fölfelé :) és készítettem egy enchiladast :) ... nem utoljára...
Mivel tényleg most fõztem elõször, a biztonság kedvéért vettem egy "kit"-et azaz egy elõre összeállított csomagot, és ezzel készítettem el. 
Tulajdonképpen a lapokat és a paradicsomszószt külön is meg lehet venni, tehát csak a fūszerkeveréket kell legközelebb összeállítani, és már menni fog a 'készlet" nélkül is.


Hozzávalók:

  • 500 gramm csirkemell egyforma csíkokra vágva
  • 1 közepes vöröshagyma apróra kockázva
  • 150 gramm reszelt mozzarella vagy egyéb sajt
  • 2 közepes cukkini meghámozva, egyforma kockákra  lekockázva
  • Egy "Old ElPaso Classic Enchiladas kit" ami tartalmaz két zacskó paradicsomszószt, egy zacskó fűszer keveréket és a kukorica lepényeket azaz tortilla lapokat
  • kevés olaj

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra
  • Készítsünk elõ egy nagyobb sutõtálat, vagy jénait, amit vékonyan kiolajozunk
  • Egy tálba keverjük össze a fűszerkeveréket 150 ml forró vízzel és tegyük hozzá mind a két zacskó paradicsomszószt, majd keverjük el szép csomómentesre
  • Egy szélesebb, nagyobb serpenyőben melegítsünk elő egy nagyon pici olajat, tegyünk rá az apróra aprított hagymát és 2 percig kb. pirítsuk.
  • Adjuk hozzá a csirkét és folyamatosan forgatva kb. 5 perc alatt süssük át minden oldalról
  • Adjuk hozzá a cukkinit, keverjük át az egészet, majd öntsük rá az előre elkészített szósznak a felét. Kb. 3 percig lassú tűzön pároljuk tovább.
  • Vegyük le a tűzről a serpenyőt és keverjük hozzá a reszelt sajt kb. felét

A tortillalapok felmelegítése:

  • Vegyük ki a tortilla lapokat a műanyag zacskóból, tegyük rá egy alufóliacsíkra egyszerre az összeset csomagoljuk be és tegyük be a sütőbe. Ezt. megtehetjük akkor amikor már elkezdjük sütni a csirkét, mire készen leszünk a lapok is szépen felmelegednek, kb. 10 perc alatt.
    

Az enchiladas összeállítása:

  • Minden tortillalap közepére tegyünk egy jó nagy kanálnyit a csirkéből, görgessük össze mint egy palacsintát, és tegyük az előkészített jénai tál vagy sütőtál aljában. 
  • Úgy osszuk el a tölteléket, azaz a csirkét hogy minden tortilla lapra jusson belőle. 
  • Amikor a lapok elfogytak és a jénai tele van, öntsük rá a tetejére a paradicsomszósz másik felét, osszuk el egyenletesen, majd szórjuk meg a sajt másik felével.
  •  Tegyük be a forró sütőbe és kb. 10 perc alatt süssük szép aranybarnára.


Ha valakinek túl "mexikói" lenne az íze, pici tejföllel lehet gyengíteni.





             
 















Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc