Az én angol konyhám - Banános rebarbaradzsem

 

Banános rebarbaradzsem

Hozzávalók:

  • 1 kg banán (héj nélkül számolva)
  • 50 dkg rebarbara megtisztítva, az erõsebb szálak "meghámozva"
  • 80 dkg cukor
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • Elkészítés:
    • Készítsük elõ a rebarbarát: mossuk meg jól, vágjuk le mindkét végét, az erõsebb szárakról húzzuk le a külsõ réteget, majd vágjuk fel kb. 1 cm-es karikákra.
    • Egy lábasba mérjük ki a cukrot, daraboljuk bele a banánt, tegyük bele a rebarbarát és a citrom levét.
    • Letakarva hagyjuk pihenni 2 óra hosszat, majd lassú tūzön fõzzük kb. 20 percig.
    • A kész lekvárt tegyük tiszta, kifertõtlenített üvegekbe. Én csavaros tetejū üvegeket használok, és miután rászorítottam a tetõt, fejreállítom az üveget, és így hagyom kihūlni. 
    • Mivel semmiféle tartósítószert nem tartalmaz, felbontás után tároljuk a hūtõben.


    Megjegyzések

    Népszerű bejegyzések ezen a blogon

    Nagyi lettem Angliában - Márton nap

    Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

    Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc