Az én angol konyhám - Banános rebarbaradzsem
Banános rebarbaradzsem
Hozzávalók:
Elkészítés:
- Készítsük elõ a rebarbarát: mossuk meg jól, vágjuk le mindkét végét, az erõsebb szárakról húzzuk le a külsõ réteget, majd vágjuk fel kb. 1 cm-es karikákra.
- Egy lábasba mérjük ki a cukrot, daraboljuk bele a banánt, tegyük bele a rebarbarát és a citrom levét.
- Letakarva hagyjuk pihenni 2 óra hosszat, majd lassú tūzön fõzzük kb. 20 percig.
- A kész lekvárt tegyük tiszta, kifertõtlenített üvegekbe. Én csavaros tetejū üvegeket használok, és miután rászorítottam a tetõt, fejreállítom az üveget, és így hagyom kihūlni.
- Mivel semmiféle tartósítószert nem tartalmaz, felbontás után tároljuk a hūtõben.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése