Az én angol konyhám - Répatorta
RÉPATORTA
Az egyik kedvencünk a répatorta. Nem csak húsvétkor érdemes megsütni, bármikor a tányérra kerülhet egy teával, kávéval... vagy csak önmagában.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 10 dkg durvára őrölt vagy késsel összetört dió (kesudió, mandula…)
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 2 dl olaj
- 4 egész tojás
- 40 dkg reszelt sárgarépa
Elkészítés:
- A hozzávalókat egy nagy tálban jó alaposan összekeverjük.
- Az összeállított tésztát kivajazott, kilisztezett, 25 cm-es kerek tortaformában, 180 °C-ra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. egy óra alatt sütöm meg.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése