Az én angol konyhám - Répatorta


RÉPATORTA

Az egyik kedvencünk a répatorta. Nem csak húsvétkor érdemes megsütni, bármikor a tányérra kerülhet egy teával, kávéval... vagy csak önmagában.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt 
  • 30 dkg cukor 
  • 10 dkg durvára őrölt vagy késsel összetört dió (kesudió, mandula…) 
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só 
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj 
  • 2 dl olaj 
  • 4 egész tojás 
  • 40 dkg reszelt sárgarépa

Elkészítés:
  • A hozzávalókat egy nagy tálban jó alaposan összekeverjük. 
  • Az összeállított tésztát kivajazott, kilisztezett, 25 cm-es kerek tortaformában, 180 °C-ra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. egy óra alatt sütöm meg. 

  • A tetejét ízlés szerint megszórhatod porcukorral vagy megkenheted krémmel. Ehhez 20 dkg krémsajtot vagy mascarponét kikeverek két evőkanál porcukorral és egy evőkanál vanília aromával.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc