Az én angol konyhám - Rebarbarás morzsás süti



 Rebarbarás morzsás süti



Hozzávalók:
  • 50 dekagramm rebarbara egyenletes kb. 2-3 cm-es kockákra vágva
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 evőkanál víz vagy portói

A süti tetejére:
  • 140 gramm liszt
  • 85 gramm hideg vaj kockákra vágva
  • 50 gramm barnacukor
  • 50 gramm durvára aprított dió
Elkészítés
  • Tegyük a rebarbarát, a cukrot és a vizet (vagy a portóit) egy magasabb falú serpenyőbe, takarjuk le fedővel és nagyon lassan, gyenge tűzön, melegítsük kb. 15 percig, amíg a cukor felolvad, a rebarbara pedig picit megpuhul, de még nem esik teljesen szét. Kóstoljuk meg, és ha nem találjuk elég édesnek, tegyünk még hozzá egy kis cukrot. Ha kész, tegyük a rebarbarát egy jénai tál aljára. (Én egy 15*23 cm nagyságút használtam.)
  • Melegítsük elő a sütőt 200 C °-ra
  • A süti tetejére kerülõ morzsához, morzsoljuk el a lisztet és a hideg, lekockázott vajat addig, amíg szép egyneművé válik. Adjuk hozzá a cukrot és az aprított diót, majd kézzel szépen keverjük össze az egészet.
  • Az összeállított morzsát egyenletesen szórjuk rá a rebarbara tetejére,  majd tegyük be az előmelegített, légkeveréses sütőbe kb. 30 percre, vagy addig amíg a morzsa a süti tetején szép aranybarnára nem sül.

Vaníliamártással, pudinggal, felvert tejszínhabbal vagy vanília fagyival találjuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc