Az én angol konyhám - Házi jégkrém avokádóból

 

Bababarát házi jégkrém avokádóból  

Bár az idõjárás egyenlõre nem azt mutatja, lassan jön a nyár, a fagyi-szezon. Tominak az unokámnak kerestem valami "bolti" jégkrémet helyettesítõ finom, mégis egészséges hideg finomság receptjét. Szerintem megtaláltam :)


Hozzávalók:
  • 1 nagyobb érett avokádó
  • 1 kisebb citrom leve
  • 3 evőkanál méz
  • 150 gramm görög vagy sima joghurt
Elkészítés:
  • Készítsünk elő 6 db kb. 1 dl-es jégkrémkészítő formát, vagy bármit amibe a jégkrémet el fogjuk készíteni. 
  • Vágjuk ketté az avokádót, vegyük ki belőle a magját, majd egy kanállal szépen kanalazzuk bele a húsát egy tálkába. 
  • Tegyük hozzá a citromlevet, a mézet és ha nagyon sűrű lenne egy két evőkanálnyi vizet.
  • Merülő mixerrel turmixoljuk le. 
  • Tegyük hozzá joghurtot és turmixoljuk át még egyszer, hogy szép sima, krémes állagú legyen. Kóstoljuk meg, és méz vagy joghurt hozzáadásával be tudjuk állítani az ízlésünknek megfelelõ édességet.
  • Töltsük fel a kész krémmel a jégkrémkészítő kis eszközöket, tegyük bele a pálcikákat és álló helyzetben legalább 4 órára - vagy amíg teljesen át nem fagynak - tegyük be a fagyasztóba õket.
  • Fogyasztás elõtt mártsuk néhány pillanatra forró vízbe, így könnyen ki tudjuk venni a formából a kész jégkrémet.

Ez a mennyiség nekem a képen látható formában 6 db jégkrém elkészítésére volt elegendő, nyilván ez függ az avokádó nagyságától is. Ha valaki szeretné egy kicsit még ízletesebbé tenni, gazdagíthatja a krémet vanília aromával. 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc