Az én angol konyhám - Ida mama kókusztekercse
Kókusztekercs ahogy Ida mama készíti
Hozzávalók a tésztához:
- Fél kg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 rumaroma vagy egy kevés rum
- 3 evőkanál kókuszreszelék
- 1 adag lefőzött kávé
- tej - amennyit a tészta felvesz
Hozzávalók a krémhez:
- 10 dekagram teavaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- A hozzávalókat tegyük egy tálba és annyi hideg tejjel állítsuk össze a tésztát, hogy még gyúrható, jól formázható legyen. Felezzük meg az összeállított kész tésztát, és gyúrjunk belõle 2 egyforma gombócot.
- A krémhez tegyük a szobahõmérsékletū, puha margarint, vagy vajat egy tálba, majd adjuk hozzá a porcukrot és a vaniliás cukrot. Robotgép segítségével keverjük jó habosra, majd keverjük bele a kókuszreszeléket is.
- Terítsünk le egy folpackot, vagy egy szilikonlapot, szórjuk meg jó vastagon kókuszreszelékkel, majd tegyük rá az egyik tésztagombócot és nyújtsuk ki négyzet alakúra, kb 5 cm vastagra.
- Egyenletesen kenjük rá a krém felét, majd tekerjük fel óvatosan.
- Görgessük meg még egy pici kókuszreszelékben, majd folpackba csomagolva legalább 1-2 órára tegyük be a hūtõszekrénybe, vagy akár a kis idõre a fagyasztóba.
- A tészta másik felét ugyanígy készítsük el.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése