Az én angol konyhám - Ida mama kókusztekercse


Kókusztekercs ahogy Ida mama készíti




Hozzávalók a tésztához:
  • Fél kg darált keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 rumaroma vagy egy kevés rum
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 adag lefőzött kávé
  • tej - amennyit a tészta felvesz
Hozzávalók a krémhez:
  • 10 dekagram teavaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
  • A hozzávalókat tegyük egy tálba és annyi hideg tejjel állítsuk össze a tésztát, hogy még gyúrható, jól formázható legyen. Felezzük meg az összeállított kész tésztát, és gyúrjunk belõle 2 egyforma gombócot. 
  • A krémhez tegyük a szobahõmérsékletū, puha margarint, vagy vajat egy tálba, majd adjuk hozzá a porcukrot és a vaniliás cukrot. Robotgép segítségével keverjük jó habosra, majd keverjük bele a kókuszreszeléket is. 
  • Terítsünk le egy folpackot, vagy egy szilikonlapot,  szórjuk meg jó vastagon kókuszreszelékkel, majd  tegyük rá az egyik tésztagombócot és nyújtsuk ki négyzet alakúra, kb 5 cm vastagra. 
  • Egyenletesen kenjük rá a krém felét, majd tekerjük fel óvatosan.
  • Görgessük meg még egy pici kókuszreszelékben, majd folpackba csomagolva legalább 1-2 órára tegyük be a hūtõszekrénybe, vagy akár a kis idõre a fagyasztóba. 
  • A tészta másik felét ugyanígy készítsük el.



 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc