Az én angol konyhám - Angol kávétorta


Hozzávalók:

225 gr szobahőmérsékletű puha vaj + 1 kevés a sütőforma kikenéséhez
225 gr cukor
225 gr liszt
1 teáskanál sütőpor
4 tojás (L méretű)
4 teáskanál instant kávé feloldva egy evőkanál forró vízben

A krémhez:

175 gr szobahőmérsékletű vaj
350 g porcukor
4 teáskanál instant kávé feloldva egy evőkanál forró vízben 

Elkészítés:
  • Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra
  • Vajazzuk és lisztezzük ki a két 20 cm átmérőjű tortaformát.
  • Mérjük ki a torta hozzávalóit a kávé kivételével, tegyük egy mély keverőtálba és elektromos robot géppel keverjük addig amíg könnyű egynemű tésztát kapunk. Ekkor adjuk hozzá a forró vízben feloldott instant kávét és keverjük újra át az egészet
  • Felezzük el a tésztát és egyenletesen osszuk el a két sütő formában.
  • Tegyük be az előmelegített sütőbe és süssük kb. 25-30 percig, addig amíg szép aranybarnára sül.
  • Legalább 20 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját.
  • Vegyük ki a kész tortákat a sütőből, kis pihentetés után vegyük ki őket a formából és sütőrácson hagyjuk kihűlni őket. 
  • Ezután vágjuk félbe mind kettőt horizontálisan.
  • Keverjük ki a krémet: először a vajat a porcukorral majd ha könnyű habos, adjuk hozzá a feloldott kávét. Keverjük újra át az egészet majd töltsük illetve díszítsük ki vele a tortát.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc