Az én angol konyhám - Angol kávétorta
Hozzávalók:
225 gr szobahőmérsékletű puha vaj + 1 kevés a sütőforma kikenéséhez
225 gr cukor
225 gr liszt
1 teáskanál sütőpor
4 tojás (L méretű)
4 teáskanál instant kávé feloldva egy evőkanál forró vízben
A krémhez:
175 gr szobahőmérsékletű vaj
350 g porcukor
4 teáskanál instant kávé feloldva egy evőkanál forró vízben
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra
- Vajazzuk és lisztezzük ki a két 20 cm átmérőjű tortaformát.
- Mérjük ki a torta hozzávalóit a kávé kivételével, tegyük egy mély keverőtálba és elektromos robot géppel keverjük addig amíg könnyű egynemű tésztát kapunk. Ekkor adjuk hozzá a forró vízben feloldott instant kávét és keverjük újra át az egészet
- Felezzük el a tésztát és egyenletesen osszuk el a két sütő formában.
- Tegyük be az előmelegített sütőbe és süssük kb. 25-30 percig, addig amíg szép aranybarnára sül.
- Legalább 20 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját.
- Vegyük ki a kész tortákat a sütőből, kis pihentetés után vegyük ki őket a formából és sütőrácson hagyjuk kihűlni őket.
- Ezután vágjuk félbe mind kettőt horizontálisan.
- Keverjük ki a krémet: először a vajat a porcukorral majd ha könnyű habos, adjuk hozzá a feloldott kávét. Keverjük újra át az egészet majd töltsük illetve díszítsük ki vele a tortát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése