Az én angol konyhám - Banánkenyér



Ismét egy finom és egyszerűen elkészíthető süti : a banánkenyér


Hozzávalók :
  • 2 bögre liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 bögre olvasztott vaj
  • 1 bögre kristálycukor
  • 1 egész tojás és egy tojássárgája
  • 1/4 bögre tejföl
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 3 banán összetörve
  • 1/2 bögre jó minőségű csokoládé apró kockákra vágva
  • 1/2 bögre nagyobb darabokra aprított dió 
Megjegyzés: Egy bögre kb. 2,8 deciliter 


Elkészítés:
  • Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra
  • Béleljünk ki sütőpapírral egy  gyümölcskenyérformát
  • Egy keverőtálba keverjük össze a lisztet a sót és a sütőport
  • Egy másik, nagyobb keverőtálba keverjük össze a megolvasztott vajat, a cukrot, a tojást, a tojássárgáját, a tejfölt és a vanília kivonatot.  Keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a villával összetört banánokat, és keverjük addig, amíg szépen összeáll a tészta.
  • Ezután több részletben adjuk hozzá az összeállított száraz hozzávalókat, és keverjük össze a tésztát szép egyenletesre.
  • Keverjük bele a csokoládét a diót, majd öntsük bele az előkészített formába.
                                                    

  • Süssük kb. 1 órát légkeveréses sütőben
  • Ha a tészta megsült, vegyük ki a sütőből.  Tíz percig pihentessük a formában majd, borítsuk ki egy sütőrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni. Utána tudjuk szépen szeletelni.

                           



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nagyi lettem Angliában - Márton nap

Az én angol konyhám - Szilvás morzsás süti

Az én angol konyhám - Olaszos húsgombóc