Az én angol konyhám - Fajita wrap
Ha nem szeretnél sokat vacakolni a konyhában, vagy vendégeket vársz és szeretnéd elõre elkészíteni az ételt, vagy hirtelen jöttek a gyerekek... ezer alkalom amikor jól jöhet egy kis fajita... Könnyen, gyorsan előkészíthetõ, svédasztalosan tálalható, változatos, jól variálható és mindenki saját ízlése szerint készítheti el magának.
Ha kipróbáltátok és megszerettétek, érdemes otthonra bespájzolni egy-két zacskó fűszerkeveréket és egy-két zacskó tortillalapot. A többi már csak fantázia kérdése...
Ez megint az a recept, amit tovább tart leírni mint elkészíteni :)
Hozzávalók a csirkéhez:
Elkészítés:
- Az apró csíkokra szeletelt csirkemellet összekeverjük a fūszerkeverékkel és az olajjal. Ha van időnk hagyjuk pácolódni, akár egy éjszakára is.
- Ezután forró serpenyőben kezdjük el pirítani. Ha már majdnem kész, tegyük hozzá a vékonyra karikázott vagy csíkozott lilahagymát.
- Az eredeti receptben ilyenkor teszik hozzá a felcsíkozott kaliforniai paprikát, de mivel nálunk nem mindenki szereti, így én ezt frissen tálalom a hozzávalók közé. Így csak az tesz a tekercsbe aki szereti :)
- Addig pirítom a csirkét amíg készre nem sül, de vigyázok, hogy a hagyma illetve a paprika roppanós maradjon, a fűszerek pedig ne égjenek meg a csirkén, mert akkor keserū lesz.
- Ha készen van félreteszem pihenni.
Quacamole:
Hozzávalók:
2 érett puha avokádó
1 kisebb lila hagyma
1 lime vagy citrom leve
1 marék koktélparadicsom vagy 2 nagyobb paradicsom
1 gerezd fokhagyma
só, bors,
friss koriander
1 evőkanál olívaolaj
ha szeretitek a csípőset, kevés friss chilipaprika
több receptben olvastam Tabasco szószt - én nem szoktam bele rakni... próbáljátok ki...
- Az avokádókat villával összetörjük, és finom krémesre keverjük.
- A többi hozzávalót vagy késsel nagyon picire összevágjuk, vagy az aprítógépben összeaprítjuk. Ne törjük teljesen pépesre, legyenek benne kisebb nagyobb darabok is.
- Keverjük össze az avokádót a többi aprított hozzávalóval, és a sóval borssal, lime levével állítsuk be ízlés szerint.
A fajita előkészítése:
- készre sütött csirkemell felmelegítve, vagy gyorsan újra pirítva egy tálban
- kész quacamole tálkában
- tejföl tálkában
- reszelt sajt tálkában
- Jégsaláta levelekre tépkedve
- Lilahagyma vékony csíkokra szeletelve
- Paradicsom vékonyra karikázva
- Kaliforniai paprika lecsíkozva
- Tortillalap (zárjuk vissza mindig a zacskót, hogy ne száradjanak meg)
Összeállítás:
- Minden legyen elõkészítve, svéd asztalosan tálalva.
- A felforrósított serpenyõben a tortillalap mindkét oldalát forrósítsuk át néhány pillanat alatt. Akkor jó, hogyha el kezd felpúposodni:
- Ezután mindenki elkészítheti és feltekerheti a saját fajitáját: tortilla - tejföl - quacamole - salátafélék - csirke - reszelt sajt - tekerés :)
Elkészíthetjük hozzá a saját magunk salsáját, szerintem finomabb mint a bolti...
Kell hozzá:
2-3 nagyobb paradicsom
1/2 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor koriander
ha szereted a csípőset, chilipaprika
1 ek olivaolaj
só, frissen őrölt feketebors
Az összes hozzávalót az aprítógépbe tesszük, és finomra aprítjuk, majd a sóval, borssal beállítjuk az ízét.
Ha nincs bolti fūszerkeveréked a csirke pácolásához szükséged lesz :
1 púpozott evőkanál füstölt paprikára
1 evőkanál korianderre
1 csipetnyi őrölt köményre
2 zúzott fokhagymára
2 evőkanál olivaolajra
sóra
frissen őrölt fekete borsra
2 lime levére
A többit már tudod :)
Jó étvágyat :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése